Shperndaje në Facebook.

Jeta e kësaj studenteje të diplomuar pati një fund tragjik, Por hetimet gjetën se shkaku i vërtetë ishte akoma edhe më i dhimbshëm

Jeta e kesaj vajze te diplomuar mbaron me një vdekje tragjike. Pas hetimeve të mëtejshme, shkaku i vdekjes së saj është edhe më tragjik!

Një vajze e diplomuar bëri vetëvrasje për shkak të stresit dhe presionit të vazhdueshëm nga prindërit e saj që kur ishte e vogel.

Shu-shu, e lindur në vitin 1984, ishte i vetmi fëmijë për çiftin Liu Yu (nëna) dhe Liang Jun (babai).
Në fillim, kjo familje e vogël jetonte një jetë të lumtur dhe prindërit e Shu-shu vendosën të ofronin arsim më të mirë për fëmijën e tyre, në mënyrë që ajo kur te rritej te ishte një person i suksesshëm.

Megjithatë, ëndrra dhe lumturia e tyre u shkatërruan kur zbuluan se rritja e Shu-shu nuk ishte normale si fëmijët e tjerë. Ndërsa shumica e fëmijëve në moshën e saj kishin mësuar tashmë të ecnin, 19-vjeçarja Shu-shu nuk kishte filluar të ecte ende. Ajo gjithashtu kishte vonesë ne te folur dhe kishte vështirësi të fliste fjalë të thjeshta si ‘babi’ dhe ‘mami’.

Liu Yu u ndie e zhgënjyer me problemet e Shu-shu. Liu Yu ishte një e diplomuar ne universitet te larte. Arritja e saj u konsiderua e madhe pasi nuk kishte shumë njerëz që arritën të diplomoheshin dhe ajo ishte një nga studentët më të mirë gjatë kohës së saj. Ajo ishte gjithashtu një mësuese e shkëlqyer dhe gjithmonë kishte treguar performancë të larte në karrierën e saj.

Në moshën 35-vjeçare, Liu Yu u bë personi më i ri që mbante një post kryesor në Departamentin e Administrimit të Biznesit të Kinës në Dalian. Bashkëshorti i saj, Liang Jun ishte një oficer i lartë i qeverisë. Jeta e suksesshme e këtij çifti dhe suksesi u bë gjithmonë biseda e qytetit dhe u zili nga shumë njerëz.

Duke kuptuar se jeta e familjes së saj ishte në sy të publikut, Liu Yu dëshironte që e bija Shu-shu të ishte po aq e përsosur sa edhe ata. Pra, ajo i dha vajzës së saj shumë lloje të shtesave ushqimore që u thoshin se ishin të mira për zhvillimin e trurit.

Për shkak të shtesave të tepërta të ushqimit, Shu-shu i filluan menstruacionet e saj te para më herët se shumica e vajzave te moshës së saj. Liu Yu madje injoroi këshillën e mikes se saj për të ndaluar dhënien e shtesave ushqimore te Shu-shu edhe pse ishte mjeke. Ajo mendoi se shtesat ushqimore do ta ndihmonin vajzën e saj të bëhej e mençur. Liu Yu gjithashtu punësoi një mesues privat për Shu-shu për ta ndihmuar atë në studimet e saj.

Më në fund, Shu-shu arriti të sigurojë gradën e parë për herë të parë kur ajo ishte në klasë të 5.

Zhvillimi pozitiv i Shu-shu inkurajoi Liu Yu për të rritur përpjekjet e saj. Ajo kërkoi Shu-shu të merrte pjesë në një konkurs kombëtar kuiz. Ajo priste që Shu-shu të fitonte lehtë garën, por Shu-shu përfundoi duke humbur. Ndërsa kundërshtari i saj e kishte njohur tashmë përgjigjen, Shu-shu po përpiqej ta kuptonte pyetjen.
Kjo kishte shkaktuar presion mbi Shu-shu.

“Kam reagim të ngadaltë. Gjithmonë kam vendin e fundit në çdo aktivitet, por mami dhe babi kurrë nuk kane dashur ta pranojne këtë. Edhe pse ata janë të suksesshëm, jeta ime nuk është e lehtë. Ndihem kaq shumë nën presion për këtë dhe më vjen keq që prindërit e mi të kenë një fëmijë si unë “.

Në verën e vitit 1997, Shu-shu filloi të studionte në një shkollë të mesme të vogël. Nëna e saj vazhdoi të punësonte një mesues privat për të që të studionte natën. Ajo ishte e vendosur që Shu-shu të ishte me e shquar se studentët e tjerë. Liu Yu shpesh i thoshte Shu-shu se suksesi i Shu-shu ishte për shkak të përpjekjeve të saj të vazhdueshme me ndihmen e mesuesit me te mire.

Në vitin 2000, Shu-shu u pranua të studionte në një shkollë të lartë, por ajo dështoi keq gjatë provimit të saj të parë. Rezultatet e provimit të Shu-shu e bënë mësuesin e klasës të dyshonte se si mund të hynte kjo vajze në shkollë. Liu Yu u zemerua vertete me mësuesen e klasës se Shu-shu kur ajo mësoi për këtë. Ajo vendosi ta padisë mësuesen e klasës për akuzën e saj shpifëse dhe e dergoi çështjen tek drejtori i shkolles. Mësuesja i kërkoi ndjesë për këtë çështje dhe Liu Yu kërkoi që Shu-shu të vendoset në një klasë tjeter dhe të mos mësohet përsëri nga i njëjti mësues.

Një javë pas incidentit, Shu-shu i kërkoi nënës së saj ta regjistronte atë në një shkollë tjeter, pasi ajo nuk mund te arrinte të kapte studimet e saj në shkollë. Liu Yu mbeti e befasuar kur dëgjoi kërkesën e Shu-shu, por Shu-shu ishte me të vërtetë e vendosur me vendimin e saj.

“Nuk mund ta kuptoj se çfarë shpjegojne mësuesit në klasë. Unë mendoj se lëndët janë shumë të vështira për mua. Unë dua të mesoj lëndë arti dhe të punoj në një shtëpi kujdesi “.

Liu Yu ishte e zemëruar me Shu-shu por burri i saj i kërkoi asaj të respektonte vendimin e vajzës së tyre. Ajo nuk mund ta kuptonte pse Shu-shu donte ta bënte këtë. “Ka shumë studentë të tjerë më keq se ajo, dhe nuk e lënë shkollën. Pse ajo do ta lere shkollën? ”

“Hej Liang Jun, më dëgjoni! Unë do të siguroj qe Shu-shu të hyjë në një universitet të lartë një ditë dhe kurrë nuk do të ndalem ta bëj atë të ndodhë ! “- i tha burrit të saj.

Më vonë në vitin 2003, Shu-shu u pranua për të studiuar Ekonomi në një universitet prestigjioz. Liu Yu dhe burri i saj ishin shumë të lumtur . Ata derdhen lot gëzimi kur Shu-shu u pranua nga universiteti.

Megjithatë, Shu-shu nuk ishte e ngazëllyer për të shkuar në universitet. Ajo dështoi në semestrin e parë të saj dhe kesaj rradhe donte të mësonte vetëm në shtëpinë e saj.

Ajo vazhdoi të shkruante në ditarin e saj, “Mami është e talentuar dhe e zgjuar, por vajza e saj nuk është aq e ndritshme sa ajo. Mami më shtyu të studioja shumë për t’u bërë si ajo, por nuk mund të jem kurrë si ajo. ”

Me shumë luftë, Shu-shu përfundimisht arriti të diplomohet nga universiteti.

Ajo shkroi në ditarin e saj se sa e lumtur ishte që më në fund të ishte në gjendje të diplomohej.

“Te gjithë janë të lumtur dhe të ngazëllyer për të ndjekur karrierën e tyre të ëndrrave. Por unë jam më e lumtur në mesin e të gjithë nxënësve sepse nuk kam për të studiuar më. Ndihem kaq e lodhur që me eshte dashur të studioj pa ndërprerje për 16 vjet dhe më mirë të vdisja sesa të vazhdoja ta bëja këtë përsëri “, shkruante ajo.

Liu Yu, si zakonisht, ka punuar shumë për të siguruar nje vend pune per Shu-shu.Ajo tashmë kishte shumë detyra gjatë punës së saj të parë. Presioni ishte shumë i larte dhe Shu-shu nuk mund ta bënte mirë punën e saj.

Shu-shu kërkoi ndihmë nga kolegët e saj, por asnjë prej tyre nuk ishte në dispozicion për ta ndihmuar atë. Të gjithë ishin kaq të zënë me punën e tyre. Në fund, Shu-shu u qortua nga eprori i saj.

Shu-shu nuk donte të punonte në kompani dhe i tha nënës së saj për problemin e saj. Sidoqoftë, Liu Yu e qortoi atë për shkak të mungesës se deshires per pune, kështu që Shu-shu duhej të vazhdonte të punonte në kompani.

Përfundimisht, Shu-shu nuk mund ta përballonte më stresin e saj.
Ajo kreu vetëvrasje duke u hedhur nga kati i 21-të.

Pas vdekjes së saj, Liu Yu gjeti një ditar te vajzes ndërsa pastroi dhomën e saj. Ajo lexoi gjithçka që vajza e saj kishte shkruar në ditar. “Babi, mami. Gjithmonë lutesha që të isha vajza që gjithmonë enderronit, por nuk munda. Jam e lodhur, kaq e lodhur. Unë kam për të ndjekur interesat tuaja edhe kjo nuk është ajo që unë dua të bëj. Unë gjithmonë dukem memece në krahasim me njerëzit e tjerë. Unë jam e lodhur dhe vetëm dua të pushoj. ”

Nëna e Shu-shu u shkatërrua kur lexoi ditarin e saj. Ajo u pendua për atë që kishte bërë me vajzën e saj, por ishte tepër vonë. Në një intervistë, Liu Yu tha se ajo donte të tregonte historinë e saj me të tjerët për ta lexuar çdo prind . ”

“Një proverb turke thote se” Zoti bëri degë të ulëta për zogjtë që nuk mund të fluturojnë mirë. “Unë e mora këtë proverb nga ditari i saj, sepse unë gjithmonë e shtyva atë të fluturojë lart derisa Shu-shu nuk mund ta bënte këtë. ”

“Dua vetëm që vajza ime të jetojë një jetë të mirë dhe të jetë e lumtur”.

“Çdo fëmijë ka potencial të ndryshëm dhe si prindër, ne duhet t’i inkurajojmë ata që të përdorin potencialin e tyre ndaj interesave të tyre. Le të jenë ata qe duan të jenë dhe jo ajo duam ne ”

Çdo prind që lexon kete merr një mësim nga kjo histori.

Ne kurrë nuk duhet ta krahasojmë fëmijën tonë me të tjerët, sepse ajo i jep atyre presion të jashtëzakonshëm.

Duhet të mësojmë të dëgjojmë fëmijën tonë dhe të mësojmë se çfarë duan në jetën e tyre.

Mos nxitoni t’i gjykoni kur nuk mund të veprojne mirë. Përkundrazi, i inkurajoni dhe përkrahini ato.

Shperndaje në Facebook.