Shperndaje në Facebook.

Si të mbesni shtatzënë super-shpejt. Ushqimet dhe pozicionet më të mira seksuale

Si të mbesni shtatzënë super-shpejt

Të qenit shtatzënë mund të jetë e vështirë për shumë gra, kryesisht për shkak të stilit modern të jetesës. Çdokush që përballet me këtë problem duhet të marrë në konsideratë këshillat në vijim për më shumë lehtësi:

Hani ushqime të shëndetshme
Shëndeti i sistemit riprodhues varen shumë nga dieta juaj. Ju duhet të shmangni ushqimet acidike, të cilat njihen për të ulur shanset për të mbetur shtatzënë, siç është mishi i kuq dhe çaji. Këto ushqime vrasin spermatozoidet dhe rrisin aciditetin në mukusin e qafës së mitrës. Konsumoni më shumë ushqime alkaline, të tilla si bizele, fasule dhe qumësht.

Merrni shtojca
Ato që janë duke u përpjekur të krijojnë një familje duhet të fillojnë të marrin më shumë vitamina shtesë. Zgjidhni shtesat që përmbajnë acid folik, pasi parandalojnë defekte të lindjes si bifida kurrizore.

Vizito një Doktor
Duke vizituar mjekun tuaj dhe duke bërë një kontroll të detajuar para se të përpiqeni të mbeteni shtatzënë është me rëndësi të madhe.

Mbani marrëdhënie të rregullt seksuale

Marrëdhënia e rregullt seksuale është një domosdoshmëri për gratë që përpiqen të mbeten shtatzënë dhe kjo është shumë logjike. Sidoqoftë, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe ovulacionit tuaj dhe planifikoni të keni marrëdhënie seksuale gjatë atyre ditëve. Në fund të fundit, sigurohuni që të kënaqeni me veten.

Informohuni për pozita të ndryshme seksuale
Ekziston një lidhje e fortë midis pozicionit seksual dhe shansit të ngjizjes, pasi ky tashmë është një fakt i mirënjohur. Qëndrimi misionar është i njohur për të rritur shanset e futjes së spermës në qafën e mitrës dhe shumica e njerëzve zgjedhin këtë pozitë.

Sidoqoftë, rekomandohet të provoni pozicione të ndryshme seksuale dhe të shihni se cili funksionon për ju, pasi kjo pjesë nuk është e shqyrtuar shkencërisht.

Koha është thelbësore
Koha është një faktor shumë i rëndësishëm në konceptimin e familjes  dhe kjo është arsyeja pse ju duhet të planifikoni marrëdhënien në përputhje me proceset tuaja biologjike. Periudha e ovulacionit është më produktive.

Lehtësoni procesin
Shumë çifte kanë vështirësi për shkak të faktit se vagina nuk është “miqësore” me spermatozoidet. Për të rritur shanset për të mbetur shtatzënë, duhet të krijoni “kushte” më të mira për spermatozoidet. Kjo mund të bëhet duke shmangur tamponët, lubrifikantët dhe aromatikët e vaginës. Në rast se dëshironi ti përdorni ato, sigurohuni që të mos jenë të dëmshme.

Shperndaje në Facebook.